Ten step you can manage

4.0 Upravljanje predmetima

Slika 44

(4.0.P1)

Predmeti su više nego uobičajeni problemi. Oni su problemi koji ispunjavaju specifične kriterije. Predmet je formalno definiran problem koji će priječiti napredak projekta i ne može biti potpuno riješen od strane voditelja projekta i projektnog tima bez pomoći izvana. Pogledajmo ponovo tu definiciju.

  • Formalno definiran problem. Vi morate biti sposobni dokumentirati problem ako se nadate da ćete ga riješiti. Dok je problem nedefiniran i neodređen on ne može biti riješen. Dodatno, vi trebate biti sposobni komunicirati prirodu predmeta i to također zahtjeva da oni budu dokumentirani.
  • Sprječavaju napredak projekta. Postoje brojni problemi koji egzistiraju u organizaciji ali nemaju utjecaj na vaš projekt. Isto tako, postoje također problemi koji su stalno prisutni na vašem projektu i koji nisu dovoljno značajni da utječu na napredak. Predmeti koji imaju utjecaj na projekt moraju biti riješeni s obzirom da sprječavaju napredak projekta.
  • Ne mogu biti potpuno riješeni ... bez pomoći izvana. Ovo je također ključna točka. Ako projektni tim može riješiti problem on nije narastao na razinu predmeta. Projektni tim može imati neki utjecaj na rješavanje predmeta, ali rješenje nije potpuno u njihovoj kontroli.  

Upravljanje predmetima je jedan od osnovnih dijelova TenStep procesa upravljanja projektima i to je jedna od glavnih stručnosti kojom svi voditelji projekata moraju ovladati. Na mnogim projektima je potrebno rješavati predmete. Oni ne mogu biti ignorirani i ne mogu biti odgođeni za neko kasnije vrijeme. Predmeti moraju biti riješeni brzo i učinkovito.

Nivas info@nivas.hr
Nivas.hr | Uploading 24/7
Interactive Design & Development
Ladislava Štritofa 1
Zagreb 10000 Croatia
Work 385-(0)1 | 2320-541